Hero

De Onky Donky dag van Luuk en zijn gezin!

×
Ga terug naar het overzicht

De Onky Donky dag van Luuk en zijn gezin! 

De Onky Donky dag van Luuk en zijn gezin

Luuk heeft een zeer zeldzaam syndroom en is hierdoor volledig rolstoelgebonden. In juli heeft hij, samen met zijn gezin, een onvergetelijke Onky Donky dag beleefd.

Wij zijn in juli in het Onky Donky huis geweest met ons gezin; vader, moeder, zoon Roel en zoon Luuk. Onze jongste zoon,  Luuk 10 jaar oud, heeft een zeer zeldzaam syndroom en is hierdoor volledig rolstoelgebonden. Het is voor vele ouders met kinderen met een beperking niet vanzelfsprekend om een dagje weg te kunnen. Het Onky Donky huis biedt een veilig onderkomen waar je de dag start met wat te drinken en wat lekkers. Hierdoor kunnen de kinderen even bijkomen van de rit. Wij mochten daarna een pindakaasbol maken om later aan de apen te kunnen geven. Onze zoon vond dit erg leuk. Daarna mochten we Ouwehands Dierenpark bezoeken. 

Het is prettig om te weten dat er een plaats is waar je naar terug komt als je kind bijvoorbeeld overprikkeld raakt of even moe is. Tussen de middag mochten we lunchen met elkaar. Daarna was er een moment van ontspanning en plezier, want Kim Lian van der Meij kwam voorlezen en zingen met de kinderen. Wat genoten de kinderen hier van! Daarna konden we weer de dierentuin in en mochten de kinderen de gemaakte pindakaasbollen aan de apen geven. De dag werd weer gezamenlijk afgesloten met wat drinken en een tasje met een aandenken. Al met al was het een dag om niet te vergeten.

Via het Onky Donky huis wordt er de kans geboden aan kinderen met een beperking of ernstige ziekte Ouwehands Dierenpark te bezoeken met het héle gezin. Ook de broers en zusjes worden niet vergeten. Voor hen heeft het ook een grote impact op het leven door op te groeien met een broertje of zusje met een beperking of ziekte. Op deze dag vergeet je even alles en is er alleen maar plezier en ontspanning! De vrijwilligers zijn heel lief en betrokken en het voelt als een warme deken om daar te mogen zijn. 

Beperkte en zieke kinderen kunnen daadwerkelijk de dierentuin bezoeken met hun familie en ook hun rust pakken waar nodig. Ik heb op de dag zelf alleen maar blije gezichten gezien. Onze zoon praat nog dagelijks over het Onky Donky huis. Op de foto zie je onze zoon stralen in het Onky Donky huis. 

Wij zijn na de Onky Donky dag ambassadeursgezin geworden, omdat we zo ontzettend genoten hebben van deze fantastische dag!

Vader, Moeder, zoon Roel en zoon Luuk ‘’

Ga terug naar het overzicht
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja dat kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe jij je steentje kunt bijdragen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
Dat is helaas niet mogelijk. Je zult je kind moeten aanmelden via een Verwijzer.

Bekijk de volledige FAQ

Help jij ons mee?

Samen helpen we deze kinderen aan een onvergetelijke dag!

Donatiemogelijkheden