Hero

NLdoet (GECANCELD)

×
Ga terug naar het overzicht

NLdoet (GECANCELD)

Stichting Onky Donky doet mee aan NLdoet dag op vrijdag 13 maart 2020!

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 16e keer NLdoet in heel Nederland. Stichting Onky Donky doet hier ook aan mee en organiseert voor de verandering een Onky Donky dag voor eenzame senioren in de regio. Dit met de hulp van 7 vrijwilligers. Waarvan 5 aangemeld via NL Doet.

We vinden het ontzettend leuk allerlei nieuwe mensen te leren kennen en te mogen ontvangen in het Onky Donky huis. We hebben voor dit project gekozen omdat wij graag vrijwilligers laten kennis maken met ons Onky Donky huis waar we normaal gesproken kinderen tussen de 3 en 12 jaar ontvangen die langdurig ziek zijn, lichamelijk of verstandelijk beperkt zijn of onder de armoedegrens leven.

Waarom de doelgroep ouderen?

Zij zijn vaak de ongeziene motor achter onze stichting als donateur. Dit is voor ons een manier een keer iets terug te doen. Ons project ‘’samen-uit’’ start vrijdag 19 maart om 12:00 uur en eindigt om 16:00 uur. In deze tijd zullen we 20 senioren ontvangen voor een onvergetelijke dag in het Onky Donky huis. In de middag zullen de gasten een uitgebreide high tea lunch verzorgd krijgen waarna ze de dierentuin in gaan met een gids. Vervolgens komen ze terug in het Onky Donky huis en zullen we afsluiten met een gezellige borrel en live muziek. De vrijwilligers zullen deze dag volledig begeleiden/verzorgen.

Belangeloos

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bekijk onze klus ook op: https://www.nldoet.nl/klus/ouderen-dag-het-onky-donky-huis

Ga terug naar het overzicht
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja dat kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe jij je steentje kunt bijdragen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
Dat is helaas niet mogelijk. Je zult je kind moeten aanmelden via een Verwijzer.

Bekijk de volledige FAQ

Help jij ons mee?

Samen helpen we deze kinderen aan een onvergetelijke dag!

Donatiemogelijkheden