Hero

FAQ

×

Veelgestelde vragen

Wanneer is Stichting Onky Donky opgericht?
Stichting Onky Donky is in 2013 opgericht. Het Onky Donky Huis in Rhenen is op 24 juni 2016 geopend.
Voor wie zet stichting Onky Donky zich in?
Onky Donky zet zich in voor kinderen, van 3 t/m 12 jaar, die beperkt worden in het kind zijn. Denk hierbij aan kinderen met een problematische gezinssituatie, kinderen die langdurig ziek zijn, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben maar bijvoorbeeld ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoedegrens leven. Voor al deze kinderen organiseert stichting Onky Donky een onvergetelijke dag in het Onky Donky huis gevestigd in Ouwehands Dierenpark.
Waarmee is het Onky Donky huis gefinancierd?
Initiatiefneemster Marlies Boekhoorn heeft zich samen met het bestuur de afgelopen drie jaar ingezet om geld te werven voor het Onky Donky Huis. En dat is gelukt! De bouw en inrichting van het Onky Donky Huis is geheel gefinancierd met donaties van particulieren en bedrijven. Het Onky Donky Huis is eigendom van de stichting.
Betaalt Onky Donky erfpacht aan Ouwehands Dierenpark?
Nee, Ouwehands Dierenpark heeft het braakliggend terrein ter beschikking gesteld voor stichting Onky Donky.
Werken bij Onky Donky betaalde krachten?
Stichting Onky Donky werkt met een klein kantoorteam van 3 personen wat parttime werkt en een grote groep vrijwilligers van +/- 50 mensen. Daarnaast hebben wij samenwerkingen met bedrijven die ons volledig gesponsord of voor een gereduceerd tarief helpen. Dit allemaal om de kosten zo laag mogelijk te houden.
Bieden jullie ook stageplekken aan?
We bieden studenten of mensen die tussen twee banen in zitten diverse leuke stageplaatsen aan. Voor meer informatie kan men contact opnemen.
Hoe worden donateurs geïnformeerd over inkomsten en uitgaven?
Jaarlijks geven wij een online jaarverslag uit over hoeveel gelden er zijn geworven, waaraan deze gelden zijn (doel)besteed en welke activiteiten er zijn ondernomen.
Wie zorgt er voor begeleiding voor de kinderen?
Wij werken met vrijwilligers met allemaal verschillen achtergronden. Ze begeleiden de dag door gastvrouw te zijn: dagplanning bespreken, activiteiten ondernemen, lunch klaarmaken etc. Begeleiding voor het kind zal vanuit ouders/verzorgers of begeleiders zijn..
Zijn er zoveel kinderen in Nederland die hulp nodig hebben?
In Nederland leven ruim 400.000 kinderen onder de armoedegrens. Ruim 700.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar leven met een chronische ziekte of beperking. Nog eens 107.000 kinderen worden jaarlijks geconfronteerd met een zeer zorgelijke en onveilige thuissituatie, zoals bijvoorbeeld kindermishandeling of seksueel geweld. En dit zijn alleen nog maar de kinderen waarvan hun zorgelijke thuissituatie professionals formeel is vastgelegd. Het werkelijk aantal kinderen met een zorgelijk bestaan wordt veel hoger geschat.
Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja dat kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe jij je steentje kunt bijdragen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
Dat is helaas niet mogelijk. Je zult je kind moeten aanmelden via een Verwijzer. Val je buiten de doelgroepen van onze verwijzers neem dan contact met ons op.

Heb je een andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Ons team staat je graag te woord.

Neem contact op

Neem contact op met Onky Donky

Neem contact op

Heb je een vraag voor onze stichting? Wil je bijvoorbeeld een kind aanmelden? Of wil je een leuke actie organiseren? Wij denken graag met je mee. Ons team van vrijwilligers en vaste medewerkers staan je graag te woord. Je kunt ons bellen, mailen of gebruik maken van ons contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja dat kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe jij je steentje kunt bijdragen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
Dat is helaas niet mogelijk. Je zult je kind moeten aanmelden via een Verwijzer.

Bekijk de volledige FAQ

Help jij ons mee?

Samen helpen we deze kinderen aan een onvergetelijke dag!

Donatiemogelijkheden