Hero

Als school/vereniging

×

Kom jij als school/vereniging in actie?

Wil jij met je school of vereniging in actie komen voor Onky Donky? Dat kan! We hebben een speciaal pakket hiervoor ontwikkeld inclusief brief voor ouders, brief voor leerlingen en een super gaaf lespakket voor op school. Als je als school/klas of vereniging in actie komt maak je zelfs kans op een VIP dag naar Ouwehands Dierenpark!

Start een actie voor Onky Donky en bezorg kinderen die beperkt worden in het kind zijn een onvergetelijke dag!

Kom in actie als school of vereniging

Hoe in actie komen?

Koekjes bakken en verkopen, een marathon lopen, de 4-daagse wandelen, de Kilimanjaro beklimmen, auto’s wassen of een high-tea organiseren. Je kunt je op verschillende manieren inzetten voor Onky Donky. Door zelf rechtstreeks een donatie te doen of door een geldinzamelactie te starten. Dat wil zeggen dat je iets gaat doen of gaat organiseren om geld op te halen voor Onky Donky.

Kom in actie

Lespakket Fonkel

Super gaaf Fonkel lespakket!

Sluit aan op kern- doelen 34 en 37 van de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO):

Kinderen willen het liefst bij een vertrouwde groep horen. Ze willen zijn zoals de andere kinderen in die groep. Want als je afwijkt, loop je het risico om buitengesloten te worden. Terwijl het juist zo mooi is dat je allemaal uniek bent. Niet alleen in uiterlijk, maar ook in karakter.

Met het lespakket Fonkel praten kinderen met elkaar over dit onderwerp. Iedereen is mooi zoals hij is. Na een les met Fonkel weten de leerlingen: ieder kind verdient het om te zijn wie hij is en om onbezorgd te kunnen fonkelen!

Lespakket aanvragen

Start jij met je schoolvereniging een actie

Start jij met je school/vereniging een actie?

Download hier alle materialen:

  • Actie poster: Ik doe mee aan scholenactie Onky Donky PDF. en JPG.
  • Brief voor ouders en leerlingen met uitleg over actie PDF.
  • Donatiekaart: Dit is een PDF. waarop je je actie en de donaties bijhoudt en waarop staat hoe mensen aan de actie kunnen doneren. PDF

Download alle materialen

Liever online een donatieplatform met je klas, school of vereniging starten?

Dit kan gemakkelijk via Kentaa je krijgt dan op dit actie-platform een eigen sponsorpagina. Daarop kunnen mensen aan je doneren. Deze pagina kun je natuurlijk gemakkelijk verspreiden binnen je online netwerken.

Eigen sponsorpagina

Onky Donky huis

Het Onky Donky huis

Het Onky Donky huisOp 24 juni 2016 is de lang gekoesterde droom uitgekomen en is het Onky Donky Huis in Ouwehands Dierenpark Rhenen geopend. Onky Donky zet zich in voor kinderen, van 3 t/m 12 jaar, die beperkt worden in het kind zijn. Denk hierbij aan kinderen met een problematische gezinssituatie, kinderen die langdurig ziek zijn, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben maar bijvoorbeeld ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoedegrens leven.

Meer over het huis

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja dat kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe jij je steentje kunt bijdragen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
Dat is helaas niet mogelijk. Je zult je kind moeten aanmelden via een Verwijzer.

Bekijk de volledige FAQ

Help jij ons mee?

Samen helpen we deze kinderen aan een onvergetelijke dag!

Donatiemogelijkheden