Onky Donky huis

Onky Donky huis

Het Onky Donky Huis is gelegen naast de kinderboerderij De Grebbehoeve in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Steunen? Klik hier
×
Het Onky Donky huis is uniek

Onky Donky is uniek

Het Onky Donky huis is het enige huis voor kinderen, die beperkt worden in het kind zijn – om welke reden ook – dat in een dierentuin is gevestigd. De ligging van Ouwehands Dierenpark is zeer centraal en dit gegeven maakt de locatie voor onze doelgroep in heel Nederland toegankelijk. Ook heeft Ouwehands Dierenpark Rhenen sinds juni 2017 twee reuzenpanda’s uit China, die tevens te zien zijn voor de kinderen. Het Onky Donky huis is volledig rolstoel toegankelijk en biedt verschillende speciale voorzieningen, zoals verschoningsmogelijkheden als een douche en een invalidentoilet. Daarnaast dient het huis ook als een ‘honk’, waar je bij te veel prikkels of andere problematiek tussentijds tot rust kan komen. Meer weten over onze Onky Donky dagen? Klik op de knop hieronder.

Onky Donky dag

Het Onky Donky Huis

Het Onky Donky Huis

Initiatiefneemster Marlies Boekhoorn heeft de afgelopen jaren tijdens haar vrijwilligerswerk ervaren hoeveel kinderen er in Nederland zijn, die het heel moeilijk hebben. “Juist omdat mijn kinderen het zo goed hebben gehad, is het altijd mijn droom geweest om voor andere kinderen die het nodig hebben, iets te betekenen”. Stichting Onky Donky is daarom in 2013 door Marlies Boekhoorn en een groep Nijmeegse vrienden opgericht.

Meer dan drie jaar lang hebben de bestuursleden van Stichting Onky Donky alles op alles gezet om het Onky Donky Huis te verwezenlijken. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele donaties, sponsorbijdragen en de steun van Ouwehands Dierenpark Rhenen, dat een deel van het terrein beschikbaar stelde.

Steunen? Klik hier

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja dat kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe jij je steentje kunt bijdragen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
Dat is helaas niet mogelijk. Je zult je kind moeten aanmelden via een Verwijzer.

Bekijk de volledige FAQ

Help jij ons mee?

Samen helpen we deze kinderen aan een onvergetelijke dag!

Donatiemogelijkheden