Hero

Onze ambassadeurs

×

Onze ambassadeurs

Onky Donky mag rekenen op de steun van ambassadeurs en Goede Vrienden die zich belangeloos inzetten om meer Onky Donky Dagen mogelijk te maken. Onze helden zijn bekend in de regio, nationaal en zelfs internationaal.

Sofie en Hans Kraay jr.

Sofie en Hans Kraay jr.

Hans was te zien in het programma Marble Mania waarin hij een mooi bedrag ophaalde voor de stichting. Sofie is begin 2019 als vrijwilliger gestart bij Stichting Onky Donky. Zij werkte mee aan het verzorgen van de fijne dag voor de kinderen en hun gezin. Samen dragen zij Onky Donky een heel warm hart toe.

‘’Die dagen zijn zo mooi en intens om mee te maken, het zien stralen van de kinderen, ze compleet in het zonnetje zetten en ze een onbezorgde dag bezorgen. Dit is waarom we meer dan trots zijn gevraagd te zijn als ambassadeur en dit gevoel zoveel mogelijk uit te dragen naar de rest van Nederland. Bij Onky Donky staat het belang van het “kind zijn” voor op. Kinderen die om uiteenlopende redenen niet het zorgeloze kind bestaan hebben, wel een “volle bak genieten dag” te bieden, met een enorm persoonlijke benadering. Dit is waar wij en Onky Donky voor staan. Wij hopen veel andere mensen te kunnen enthousiasmeren en het warme gevoel van deze stichting uit te dragen, zodat we bij zoveel mogelijk kinderen een glimlach op hun gezicht kunnen toveren.’’

Ambassadeur Giedo van der Garde

Giedo van der Garde

Giedo is een autocoureur en werd wereldkampioen karting waarna hij furore maakte in de Formule 3, de Renault World Series en de GP2. Hij debuteerde in 2013 in de Formule 1 en werd drie jaar later kampioen in de European Le Mans Series. In 2018 maakte Giedo zijn comeback bij Racing Team Nederland in de langeafstandsracerij en is nu één van de snelste LMP2-coureurs in het wereldkampioenschap.

“Mijn droom is uitgekomen, namelijk het rijden in de Formule 1. Ik vind het prachtig om nu ook dromen van anderen in vervulling te zien gaan en daaraan te kunnen bijdragen. Voor mij is het erg belangrijk om kinderen een onvergetelijke dag te kunnen geven!”

Ambassadeur Kim Lian

Kim-Lian

Kinderboekenreeks Dierendorpje met hierin lange voorleesverhalen, korte versjes én liedjes. Deze kinderboekenreeks is geschreven door Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee. De illustraties worden gemaakt door Gitte Spee en het bijhorende liedje ingezongen door Kim-Lian.

“Wij zijn “Goede vriend” van Onky Donky geworden, omdat wij het een mooi initiatief vinden dat zich richt op de kinderen in Nederland. We vinden het uniek dat een stichting zich niet beperkt tot slechts één doelgroep, maar dat kinderen met verschillende achtergronden en om diverse redenen in aanmerking komen voor zo’n onvergetelijke Onky Donky Dag. Een kind moet kind kunnen zijn en lachen en stralen. Zo’n herinnering is ontzettend waardevol voor een kind en daar willen wij graag aan bijdragen.”

Ambassadeur Dani Apeldoorn

Dani Apeldoorn

Dani Apeldoorn, een free-style rapper, sing-a-song-writer en producer. Dani Apeldoorn, is al vanaf jonge leeftijd bezig het maken van muziek. Eind 2019 maakte hij zijn debuut EP “Even Apeldoorn Bellen” en hiermee was hij ook te zien bij de grootste hip-hop platforms van Nederland. Zijn muziek kenmerkt zich door de autobiografische en motiverende teksten.

Dani heeft het rap gedeelte van het Fonkel lied voor zijn rekening genomen, zal in de toekomst diverse Onky Donky dagen bijwonen en een freestyle rap training geven. Voor in de toekomst wordt er gekeken naar overige mogelijkheden.

Ambassadeur Huig Duin

Huug Duin

“Al jaren maak ik met heel veel plezier voorstellingen, video’s en kindertelevisie voor Ouwehands Dierenpark. Die producties hebben vaak een educatief randje, maar zijn juist ook bedoeld om kinderen heerlijke, onvergetelijke momenten in het dierenpark te bezorgen.

Ik besef me vaak dat het niet voor elk kind is weggelegd om op zo’n manier zorgeloos te kunnen genieten. Als ik de kinderen van Onky Donky zie in het publiek bij mijn shows, dan weet ik dat wat voor velen ‘een dagje uit’ is voor sommigen ‘de dag van hun leven’ kan zijn. Onky Donky maakt dromen waar en daar draag ik graag aan bij.

Mascotte Fonkel met kinderen

Ambassadeur worden?

Onze ambassadeurs vervullen een belangrijke rol binnen de stichting. Zij vergroten ons bereik in Nederland. Dankzij de toename in naamsbekendheid kunnen wij weer nieuwe kinderen en donateurs vinden die we via andere kanalen niet zouden zijn tegengekomen. Daarom zijn wij altijd opzoek naar meer ambassadeurs die zich belangeloos voor Stichting Onky Donky willen inzetten. Wil jij ons meehelpen? Laat het ons weten. Alvast hartelijk dank.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke donatiemogelijkheden zijn er?
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja dat kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe jij je steentje kunt bijdragen.
Kan ik mijn kind zomaar aanmelden?
Dat is helaas niet mogelijk. Je zult je kind moeten aanmelden via een Verwijzer.

Bekijk de volledige FAQ

Help jij ons mee?

Samen helpen we deze kinderen aan een onvergetelijke dag!

Donatiemogelijkheden